ZENEHÁZ - Zenefoglalkozások Szentendrén

*****„Zene, mozgás, vers és ének, ZENEHÁZ gyermekének!”*****Komplex személyiségfejlesztő foglalkozások gyerekek és családjuk részére félévestől 7 éves korig.Zenebölcsi és zeneovi csoportok, tapasztalattal és szakértelemmel. Szeretettel várunk!

Rólunk írták

  • 2003.november 3. - Török Monika: Hölgyek, urak és a zene
  • 2003. december 4. - Török Monika: Zenebutik marcipánnal 
  • 2009. augusztus - F. Nagy Ágnes: Nyári Zeneház Szentendrei Hírlap 2009. augusztus
  • 2009. szeptember 4. - F. Nagy Ágnes: Nyári Zeneház Szentendre és Vidéke  

zenehaz_ujsagcikk.jpg 

                                 Hölgyek, urak és a zene

 

      Magas a lépcső, de megéri felmászni. A nagyteremben a hangversenyzongora gondosan elkerítve székekkel - nyilván, nehogy elszaladjon, ha kedvet kap hozzá. A földön szőnyegek. Belépés csak mezítláb! 

         A terem közepén óriási táska, mindenki kedvére válogathat a zörgő, csörgő ritmushangszerek között. Veszekedés nincs, de ha van is, Bokorné Forró Ágnes úgyis elejét veszi a tusakodásnak. Indul a foglalkozás. A hölgyek urak körben ülnek, és nagyon figyelnek. A zenedarabok és irodalmi alkotások csak úgy záporoznak, a résztvevők minden figyelmüket összpontosítják, hogy megjegyezzék a sorrendet, a teendőket -  hogy otthon, családias környezetben is tudják majd hasznosítani a tanultakat.

       Később egy kis átmozgató testedzés következik - és hiába, hogy némelyik hölgynek inkább más dolga akadna, szépítkezés vagy teremrendezés, az események magukkal ragadják őket. Az urak - férfiakról van szó, úgyhogy újdonság nem fog most elhangzani - kissé mérsékeltebb lelkesedéssel vesznek részt az akcióban, hiába, egy úr a pokolban is úr, nem pedig zenebohóc. Van férfiember, aki a terem szélére kihúzódva figyeli az eseményeket, de ez nem baj, így is, úgy is ragad rá. Ha más nem, a hangulat. Akadnak persze roppant önfejű résztvevők is: hiába a foglalkozás tematikája, ők csak és kizárólag a ritmusszekcióban óhajtanak dolgozni. Bokorné Forró Ági nem bánja - megvannak az eszközei arra, hogy minden hölgyet és urat a foglalkozás elején és végén megszólítson, dalban, zeneével, ritmussal.

      Aztán vége, mert jön a következő turnus. A frissen érkezők persze sohasem keverik össze sem a pelusukat, sem a cumijukat - ha mégis elindulna valamiféle cserekereskedelem, majd anyu elrendezi a dolgokat.

   A Szentendrei Ifjúsági Alalpítvány által indított Zeneház fejlesztő foglalkozások továbbra is várnak minden komoly érdeklődőt - akár pár hetes kortól is. A monókázgatás, tapsolás, csörgés- zörgés egyébként nem csak a gyerekeknek nagy élmény, az anyukák bevallása szerint is jó egy kicsit másképp dögönyözni a kölyköt, mint ahogy otthon.

 Török Monika


2003. december 4.

 

Kulturkáló Szentendre

                                 Zenebutik marcipánnal

Szerdán délelőtt ismét elárasztották aszentendrei zeneiskolát. Igaz, ezúttal nem csupán a zene mindenek felett való szeretete vezérelte a tömeget, hanem a mindent átható marcipánillat. Pedig lehetett vásárolni is, cédéket, zenés és nem zenés könyveket, de a legizgalmasabb mégiscsak az volt, hogy a szolfézsról elhíresült teremben ezúttal gyömöszölni, gyurkálni, nyomogatni,de legfőképpen harapni lehetett a marcipánt. A zenebutikkal párhuzamosan természetesen zajlottak a foglalkozások is, de a lényeg az édesség volt. No és az ujjakkal festés, amelynél jobbat elképzelni sem lehet, így a karácsonyra készülődve. Sajnos az elkészült művek többsége nem került jótékonysági árverésre, hanem a kísérő személyzet - anyukák, ráérős nagymamák - hazavitte kitenni a falra, az ifjú művészek pedig mehettek kezet mosni.

Török Monika

 


 szenhir_2009.aug._28..jpg

Nyári ZENEHÁZ

 

 

Mint az már évek óta megszokott, - és bevált -, idén is kitárta kapuját a ZENEHÁZ, és a Zeneiskolába várta az érdeklődő zenebölcsisek és zeneovisok seregét a nyári foglalkozásokra.

         Jöttek, akik tavaly már itt voltak, jöttek akik régóta jártak és már hiányzott, jöttek, akiknek a testvére már járt, jött, aki még nem járt itt, de hallotta, hogy milyen. Kisfiúk, nagyfiúk, lányok, anyák, apák, nagyszülők. Amíg gyermeke játszott volt olyan kísérő, aki itt maradt, volt aki mindig ismételt és volt, aki bevásárolt, ügyet intézett.

         Egy héten keresztül, délelőttönként két csoportban zenés-dalos-verses vidám foglalkozások voltak, melyeken az anyukák, apukák, sőt nagymamák is együtt énekeltek, csörgőztek és játszottak a gyerekekkel. Nagy sikere volt a különböző népi játékoknak, lovagoltatóknak, simogatóknak, húzogatóknak, melyeket aztán otthon vagy az orvosnál eljátszhatunk, amíg várakozunk, vagy kicsink vigasztalásra szorul. A sok dal és tánc után megtölthettük a kicsi gyomrokat némi tízóraival.

A "tankolás " után kötetlen játék következett. Volt, aki a háromkerekűt hajtotta s kavicsot fuvarozott, más karikák közt billegve a mozgását, egyensúlyát fejlesztette,  a labdákat hozta-vitte, vagy célba dobott velük. Lehetett csúszdázni, hintázni.

Népszerű volt a bábszínház is.  Lurkóink szívesen hallgatták a meséket, de kedvet kapva, egyéni és csoportos "előadások " is  születtek. Akadt, aki kézügyességét fejlesztve pillangót és madarat varázsolt, nyomdázott, vagy gyurmázott.

         Így a délelőttök igen gyorsan és tartalmasan teltek, hamar elrepült a hét. Az utolsó napokra az időjárás végre a szebbik arcát mutatta, és a gyerekeket napról napra nehezebb volt haza csábítanunk a szép környezetből a foglalkozásokról.

Szerencsére közeleg már az ősz, amikor a ZENEHÁZ  újra tárt kapukkal, Ági néni pedig tárt karokkal várja régi és új kisdedeit és óvodásait a Zeneiskolában és az óvodákban.

-fná-

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 19
Heti: 48
Havi: 482
Össz.: 178 469

Látogatottság növelés
Oldal: Sajtó
ZENEHÁZ - Zenefoglalkozások Szentendrén - © 2008 - 2018 - zenebolcsi.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szentendre zenebölcsi - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »